FacebookTwitterLinkedIn

360-asteen videot tulevat YouTubeen

on Thursday, 04 June 2015.

Mitä ja miten?

360-asteen videot tulevat YouTubeen
Teknologian kehittyminen mahdollistaa monia asioita. Kehitystä tapahtuu myös videopuolella. Monet viimeaikaiset videoissa ja elokuvissa nähdyt CGI:t ovat lähes tajunnan räjäyttäviä.
 
Halusin kuitenkin nostaa yhden teknologian ylitse muiden, sillä tämä videomaailmaa mullistava teknologia on muuttamassa sitä, miten kulutamme sekä tuotamme videoita. 

360-asteen videot tekevät tuloaan

 
Youtube on kehitellyt tätä tekniikkaa jo jonkin aikaa. Nyt Google on päättänyt jalkauttaa tätä myös yleisön kayttöön. Tällä hetkellä tekniikka toimii vain Chromella ja Androidilla. Mutta en jaksa uskoa, että odotus on kovin pitkä muille alustoille.
 
Tämän päälle, Google lähti haastamaan muun muassa Oculus Riftia omalla, halvemmalla ratkaisulla, eli Google CardboardillaVirtuaalimaailmat ja moniulotteinen videonkatselu tekee siis voimakasta tuloa. 

Mitä mahdollisuuksia tämä luo tuottajille? 

Muun muassa bändit ovat löytäneet uuden tavan kertoa tarinoita. Tässä Aviciin esimerkki, jossa bändi tuotti hauskan musiikkivideokokeilun. Katso video alta: 
 
 
Huomaa, että voit liikuttaa kuvaa hiirellä. Katso mitä tapahtuu takanasi tai yläpuolellasi. Aika mahtavaa, eikö? 
 
Tässä todiste siitä, että video tulee mahdollistamaan villeimmätkin tuotantoideat. Mitä mieltä sinä olet? Haluaisitko sinä jonakin päivänä tapahtumastasi 360-asteen videon?