FacebookTwitterLinkedIn

Mikä on videomarkkinoinnin todellinen arvo?

on Thursday, 10 April 2014.

Myyntiin ja markkinointiin lisäpuhdetta kasvavalla medialla

Mikä on videomarkkinoinnin todellinen arvo?

Olemme kuulleet sanonnan kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Tuon jatkoksi joku on joskus keksinyt kuvauksen videon kertovan enemmän kuin tuhat kuvaa.

Miten on todellisuuden laita?

Olemme kuulleet sanonnan kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Tuon jatkoksi joku on joskus keksinyt kuvauksen videon kertovan enemmän kuin tuhat kuvaa.

Miten on todellisuuden laita?

Mietitäänpä markkinoinnin nykytilaa. Modernin markkinoinnin kärkenä onkin vuorovaikutus sekä tietorikkaat sisällöt. Kysynkin sinulta: mitä teet omalla ajallasi? Luetko blogeja tai lehtiartikkeleja vai katseletko videoita kiinnostavista aiheista?

Itse teen molempia. Mutta katson videon aina mieluummin kuin luen. Tämä kuvastaa kasvavassa määrin myös kuluttajien yleistä käyttäytymistä. Todisteena siitä on tutkimukset, jotka kertovat videon olevan noin 90% nykyajan kaikesta nettiliikenteestä.

Markkinoijan ainoa tehtävä on saavuttaa asiakkaan huomio. Tämä onnistuu kyllä jossakin määrin perinteisin keinoin, kuten hienoilla graafiikoilla. Ongelmana on se, että edellä mainittu keino on riippuvainen vain yhdestä elementistä. Tämä tekee siitä haavoittuvaisen.

Grafiikat viestivät tehokkaasti, tekstillä taas voit kertoa melkein mitä vain pitkästi ja yksityiskohtaisesti. Markkinoija, jos haluat viestiä tehokkaasti, miksi et käytä mediaa joka yhdistää suurimman osan ihmisen aisteista? Video yhdistää kaiken muun paitsi maun.

online-video-marketing

Mitä muuta? Vuorovaikutus on erityisen tärkeää kuluttajille. Kasvojen näkeminen altistaa tunteille, joita teksti ei herätä. Tunteet sitouttaa kuluttajan alitajunnan sinun brändillesi. Kun kuluttaja kokee syvemmän yhteyden tuotteeseen, palveluun tai brändiin, on hän valmiimpi ostaja. Mieti kuinka tätä voidaan hyödyntää esim. myynnin apuvälineenä. Teet videon myyntitiimin kanssa. Luot yhteyden asiakkaaseesi. Kun soitat, asiakas on kuin tuntisi sinut, ja on kuumempi liidi kuin ilman mitään kontaktia.

Tätä ketjua voidaan jatkaa. Mieti mikä vaikutus on useammalla videolla, jonka sisältönä toimii asiantuntijuus ja oma persoonasi? Miten sinä olet huomioinut asiakkaidesi tarpeet omassa markkinoinnissasi?