FacebookTwitterLinkedIn

Miten hyvä sisältö voimistaa markkinointiasi?

Written by Joonas Villanen on Friday, 25 July 2014.

Sisältömarkkinointi haastaa, informoi ja hyödyttää.

Sisältömarkkinointi on kasvattanut viime vuosina suosiotaan. Tutkimusten mukaan noin 80 % yrityksistä kertoo käyttäneensä sisältöjä kasvattaessaan tunnettuutta verkossa. Sisältömarkkinointi on kuitenkin kovin häilyvä konsepti. Voihan mikä tahansa teko tai tuotos olla sisältöä, eikö? Miten sen sitten erottaa muusta markkinoinnista?

Itse kuvailisin sisältömarkkinointia näin: jos sisältö lähtee tarpeesta, se hyödyttää asiakasta ja se informoi, voidaan puhua sisältömarkkinoinnista. Jos sisältö haastaa, kysyy tai provosoi, se on mitä luultavimmin sisältömarkkinointia. Jos sisältökokonaisuus sisältää useamman median, uppoaa se kategoriaan sisältömarkkinointi. Ja viimeisenä muttei vähäisimpänä, sisältömarkkinointi on kertovaa ja avointa.

Yksi sisällön tärkeimmistä tavoitteista on synnyttää luottamus yrityksen ja asiakkaan välille. Asiakas nimittäin haluaa tuntea yhteyden brändiin ja hän haluaa olla mukana päätöksenteossa, varmistaa, että arvot kohtaavat. Tämä asiakkaan ja yrityksen välille syntynyt luottamus osaltaan taas ohjaa asiakkaan ostopäätöstä julkaisijan suuntaan.

Case Stockmann

Tuon esiin monen huulilla olleen tavaratalon, Stockmannin. Olen täysin varma siitä, että pitkään kuihtuneen liikevaihdon takaa löytyy ymmärtämättömyys, muutoshaluttomuus ja myöntymättömyys avoimeen viestintään. Merkki tästä on se, että vaadittiin asiakasaloitteena rakennettu Facebook-sivu, jonka myötä Stockmann pakotettiin kuuntelemaan asiakkaitaan.

Traagisimmat tapahtumat löytyvät kuitenkin Stockmannin omalta FB-sivulta. Vastaan tuleva sisältöketju on seuraava: mainos, mainos, mainos, mainos, ale, mainos, mainos, ale, mainos...

Esimerkki:

 

Sivulta ei löydy yhtäkään asiakasta sitouttavaa päivitystä, vaikka mahdollisuuksia on miljoona erilaista. Tässä muutama idea ja vielä ihan ilmaiseksi. Sivulla voisi olla esim. videoita meikkiexpertistä, joka antaa vinkkiä uusista tuotteista, tai vaikka sesongin kuumimmista tyyleistä. Esimerkiksi näin: "Experttimme 'NIMI' näyttää kevyen meikin kesähelteille." tai "Harjoittelijamme 'NIMI' näyttää 5 tapaa täydentää juhla-asu huivilla." Näkisin myös mielelläni katsauksen juuri uunista tulleista herkuista, joita voi käydä ostamassa leipomon tiskiltä. Kuvia olisi myös helppo napsia päivittäisestä elämästä ja jakaa ne "behind the scenes"-tyyliin, nimittäin Stockalla sattuu ja tapahtuu vaikka mitä. Tämä luo luottamusta ja mielenkiintoa yritystä kohtaan tehden siitä lähestyttävän. Ja pointtina ehkä juuri se, että materiaalin ei tarvitse olla täydellistä, sillä aidot tilannekuvat pesevät mainosmateriaalin AINA. Miksi sivu on siis täytetty mainoskuvilla ja missä ihmeessä on keskustelu?

Yksi suurimmista Stockmannin ongelmista on se, että selvästikään asiakas ei ole ollut prioriteetti markkinointia suunniteltaessa. Tällä hetkellä mikään muu ei sido asiakasta Stockmanniin kuin perinteet.

Media mix

Jos mietit mitä kaikkia medioita ja tapoja sisältömarkkinoinnissa voi käyttää, tsekkaa kuva alta. 

content  marketing

Lähde: Marketo.com

Hyvä, aktivoiva, opastava, informoiva ja haastava sisältö kantaa pitkälle. Nyt yritysten tarvitsee vain lähteä miettimään tapoja, joilla se yhdistetään omiin tavoitteisiin ja osaksi arkea.

Mitä mieltä olet? Kommentoi!

 


About the Author

Joonas Villanen

I'm a Marketing and Content enthusiast. Some might prefer the word professional, but I rather call myself an enthusiast or fanatic. See, I think of it this way; I am passioned about what I do. I enjoy what I do so much, I'm always putting effort to develop myself and my skills. It sounds better than just a profession, right? I'm also an entrepreneur. This means I'm always looking for new, better, and leaner ways to do something. This is something that I can offer you now! You just need to let me know! Welcome to my blog.. And don't forget to follow me!