FacebookTwitterLinkedIn

Videon vuosi

on Saturday, 17 January 2015.

Miten sinä tulet hyödyntämään videota?

Videon vuosi

Videosta puhuttiin jo paljon viime vuonna. Videota ostettiin ja kulutettiin enemmän kuin koskaan ennen. Facebook kertoo videoiden määrän kasvaneen 3.6 X kertaiseksi. Tänä vuonna videota tullaan kuluttamaan entistä enemmän. Suurin osa tästä kulutuksesta tapahtuu mobiililaitteilla eri kanavien kautta.

Video on hyvää palvelua niille, jotka eivät päässeet paikalle. Onhan toistettava ja mukana elettävä digitaalinen kokemus hieno, katsottiin se kotisohvalta tai mobiilista. Tekniikan monipuolistuessa videosta tulee entistä lähestyttävämpi media. Monissa yrityksissä videon tuottaminen on istutettu voimakkaammin tämän vuoden budjetteihin.

Videosta ja sen mahdollisuuksista on julkaistu viime aikoina paljon uutisia. Tämä on perua siitä, että Facebook on haastanut maailman suurimman videopalvelun, YouTuben, videolatauksissa ja katselukerroissa. Facebook on keskittänyt myös paukkuja uusiin videosivuihin, jotka muistuttavat yhä enemmän suosittuja videopalveluita.

Kaikki tämä näkyy yleisissä linjauksissa. Facebookin algoritmiin tehtiin monia muutoksia. Muutokset saivat kritiikkiä brändisivujen näkyvyyden pienentyessä entisestään. Mielestäni muutos on vain hyvä asia. Palvelemme asiakkaitamme paremmin tuottamalla parempaa sisältöä. Videolla on tässä suuri rooli. Ne eivät ole ainostaan mieluista kulutustavaraa, mutta Facebookin algoritmi suosii natiiveja videoita. Brändit, jotka jakavat videoita näkyvät siis huomattavasti paremmin niin sosiaalisissa medioissa kuin hakukoneissakin.

Engagement of videos on social media

Twitter on on myös osaltaan optimoinut miten videot jalkautuvat newsfeediin. Twitter julkaisi alustan Promoted Videoille, joiden helppo katseleminen nostaa monen brändin mainonnan tasoa. Videokentällä tapahtuu ja suurin kysymys kuuluukin: miten sinä aiot hyödyntää videota omassa toiminnassasi?