FacebookTwitterLinkedIn

Videomarkkinoinnin rooli nykymarkkinassa

on torstai, 29 toukokuu 2014.

Suuren videomarkkinointitutkimuksen tulokset

Video star tappoi muutakin kuin radio starin. Videolla on nimittäin isompi rooli markkinoinnissa kuin monet yritykset kuvittelevatkaan. Videon tarpeen osaltaan määräävät kuluttajat, sillä heidän nettikäyttäytyminen määrittelee myös yritysten markkinoinnin tarpeita. Nykypäivänä kuluttajat hakevat tietoa yrityksistä ja heidän tuotteistaan ennen kuin ottavat yhteyttä. Myyntisykli siis tapahtuu suurelta osin ennen kuin yritysedustaja ja kuluttaja kohtaavat kasvotusten.

Video toimiikin parhaana mahdollisena orgaanisen näkyvyyden ajurina. Noin 90% nettiliikenteestä on videoita tai liittyy jotenkin videoon. Video nostaa näkyvyyttäsi hakukoneissa ja se luo hyvin suhteen asiakkaaseen. Video on monipuolinen markkinoinnin työkalu. Video taipuu moneen ja sillä on monta erilaista tapaa esitellä sisältöjä. Tässä muutamia esimerkkejä: live-videot ovat erinomainen tapa tallentaa ja jakaa eri tapahtumien sisältöjä. Tuote-esittelyt ovat kelpo tapa viestiä tuotteen hyötyjä asiakkaalle ja videoblogit ovat hyvä tapa vastata kuluttajien kysymyksiin sekä nostaa omaa asiantuntijuutta ja uskottavuutta asiakkaan silmissä. 

Oletko miettinyt miten sinun yrityksesi näkyy kuluttajalle tämän hakiessa tietoa ja mitä tapahtuu kun kuluttaja pistää hakuun sinun alaasi liittyvän kysymyksen?

Tutkimme videomarkkinointiin liittyviä mielikuvia, joten mennäänpä hetkeksi tutkimuksen tuloksiin.

40% yrityksistä kokee videon tarpeelliseksi omassa markkinoinnissaan. Toisaalta 36% yrityksistä ei koe minkäänlaista tarvetta videolle. 

Screen Shot 2014-05-29 at 19.52.32

Yritykset, jotka vastasivat ei, antoivat muutamia syitä mikseivät videota halua hyödyntää. Niistä maininta alla: 

- Videon kokeminen tarpeettomaksi
- Alaa ei pysty kuvaamaan videolla tai koetaan omasta alasta jo kuvatut videot huonoiksi.
- Toimitaan alalla, missä ei ole tarvetta markkinointiin
- Ei tavoita asiakasryhmiä
- Hinta ja laatu

Kyseenalaistan osan vastauksista. Ymmärrän kyllä, että eri yrityksillä on erilaisia tarpeita, mutta esim. markkinoinnin pois jättäminen ei kuulosta siltä, että yrityksellä olisi pitkäaikainen ja kestävän kehityksen strategia. Toisaalta, ei tavoita asiakasryhmiä -vastaus kertoo markkinoinnin ja viestinnän kehityksen jättäneen yrityksen päättäjät taakseen. Markkinointi ja erityisesti sisältömarkkinointi on nimittäin erittäin kohdennettavaa. Varsinkin mainonna tarjoamien mahdollisuuksien kanssa. Mainonnan voi kohdistaa juuri sille kohderyhmälle kuin haluaa. Näin myös videoissa. Kuten sanoin myös aikaisemmin, kuluttajat hakevat tiedon yrityksistä ennen kuin myyntitilanteeseen edes päästään. Miten yritykset ilman sisältöä pärjäävät muita vaastaan tässä tilanteessa? Tällä blogilla haluan haastaa sinut ajattelemaan. Markkinointi on muuttunut, nyt pitää muuttaa myös yritysten toiminta. 

Muita tutkimuksen esiintuomia mielenkiintoisia huomioita olivat muunmuassa se, että vain 40% yrityksistä tiesi millaisia hyötyjä videolla voidaan ansaita.

Screen Shot 2014-05-29 at 20.27.10

Toiseksi, vain 50% yrityksistä tiesi mihin videota voidaan käyttää.

Screen Shot 2014-05-29 at 19.52.54

Tämä on sinällään hauska huomio, mikäli miettii miten nuorempi sukupolvi käyttäytää ja käyttää videota. Jo 16 vuotiaat allekirjoittavat sopimuksia isojen brändien kanssa, koska heidän videosisältönsä puhuttaa brändien kohderyhmiä. He ovat saavuttaneet esim. unboxing-videoilla niin paljon seuraajia, että brändien on typerää jättää videontekijät huomiotta. Tämä toimii niin sanotussa liiketoiminnan “avokeittiömallissa” varsin hyvin. Nuoret brändit ovat valmiita läpivalaisemaan oman toimintansa ja itsensä, videoilla on tässä valtava rooli. 

Loppupäätelmä onkin se, että videoilla voi todellakin ansaita valtaa. Brändeille valta kuluttajasta tässä digisoituneessa maailmassa on varsin tervetullutta. Aika, jolloin videota käyttivät vain isot yritykset isolla rahalla on ohi. Mieti tosissasi miten sinä sisällytät videon omaan toimintaasi. 

Mikäli kaipaat ideoita ja arviota omasta tilanteestasi, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 
     
 
Lataa tutkimuksen tulokset
Toimiala*  
Email*  
  
 

Täyttämällä lomakkeen, saat tutkimuksen tulokset vastauksena. Sähköpostiosoitteita ei jaeta kolmansille osapuolille.